Діяльність Комітету

15 травня 2008, 14:40

Гриценко каже, що не звертає уваги на висловлювання "старшого" та інших "братів"

«Ми – громадяни своєї, української держави. Ми самі будемо визначати – що і де нам будувати, яку приймати конституцію, кого обирати президентом, прем‘єром, які книжки писати, якою мовою і які фільми знімати. А що будуть коментувати  в Росії, Польщі, Литві чи в Голландії, мене це мало цікавить. Так само як і заяви про статус Севастополя».

Про це заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, відповідаючи на запитання журналістів щодо негативної реакції російських ЗМІ з приводу ініціативи українських військових відзняти новий художній фільм «Оборона Севастополя».

Політик погодився з діями СБУ і назвав її реакцію абсолютно правильною.

А ситуацію, коли Україну все більше критикують іноземні громадяни, Анатолій Гриценко охарактеризував так: «Собака лає, а караван іде. Ми ідемо в Європу і хай вони там собі лаять».

У той же час, він висловив стурбованість щодо підтримання деякими українцями різких заяв на адресу України з боку іноземних громадян.

«Нас повинно турбувати інше питання – чому, коли з трибуни в Севастополі робляться такі заяви, частина наших громадян аплодує. Очевидно, що ці громадяни не вдоволені тим, яку політику проводить наша влада з точки зору економічних та соціальних аспектів», - зазначив голова парламентського комітету.

Анатолій Гриценко закликав думати – «як зробити, щоб нам, нашим громадянам жилося краще. І до нас ще більше приїздило туристів, хотіли б тут жити і вести бізнес. Тоді ніхто не буде дивитися в бік старшого або іншого брата».

Політик також припустив, що по мірі наближення України до Євросоюзу та НАТО, подібні заяви будуть лунати все частіше