Діяльність Комітету

15 травня 2008, 14:37

Анатолій Гриценко проти перенесення терміну переходу на контрактну військову службу

В цьому році, не зважаючи на низку заяв навіть Президента України щодо останнього призову на строкову військову службу восени 2009 року,  належного фінансування армія, як і інші силові структури, для переходу на контракт не отримують.

Про це за підсумками чергового засідання парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони сказав його голова Анатолій Гриценко.

Він спрогнозував два шляхи у вирішенні цього питання: перенесення терміну повного переходу на контрактну армію у зв‘язку з дефіцитом ресурсів та концентрація ресурсів і таки виконання завдання через 2,5 роки, що залишилися.

“Я виступаю за другий варіант, бо переносити можна до нескінченності. Треба визначати завдання, як пріоритетне, і вирішувати його”, - зазначив Анатолій Гриценко.

Він нагадав, що потреба у вирішенні «контрактного» питання є у суспільстві - з цим погоджується і молодь, і люди старшого віку та в політикумі - всі політичні сили, представлені в парламенті, за професійну армію. Тому за наявності суспільної потреби і політичної підтримки необхідно її реалізувати при належному фінансуванні і необхідних оргзаходах.

“Що треба від комітету, то він це зробить і дуже швидко. Зараз м‘яч – на стороні уряду. Я б не продовжував термін переходу на контракт далі ніж 2010 рік, а сконцентрував би усі ресурси і виконав задачу, щоб поставити крапку ”, - наголосив Анатолій Гриценко