Діяльність Комітету

15 травня 2008, 14:34

Депутати відновлюють соціальні гарантії військовослужбовцям

Парламентський комітет з питань національної безпеки і оборони одностайно проголосував за законопроект, яким передбачається відновлення соціальних гарантій для військовослужбовців, які звільняються у 2008 році у зв‘язку з реформуванням Збройних Сил.

Про це повідомив за підсумками засідання комітету його голова Анатолій Гриценко. 

Він пояснив, що проблема полягає в тому, що коли приймали бюджет на 2008 рік, за пропозицією Уряду були обмежені права зазначених військовослужбовців, які звільняються у 2008 році в частині, що стосується отримання ними житла протягом 3-х років.

“Нам було обіцяно, що при внесенні змін до бюджету це буде відновлено. Оскільки вже травень, а зміни до бюджету так і не передані до  парламенту, то ми першими ініціювали відновлення цих державних гарантій”, - зазначив голова профільного комітету.

Анатолій Гриценко повідомив, що члени Уряду – від Міноборони та Мінфіну виступали по суті проти прийняття такого документу, наводили величезні цифри – скільки це буде коштувати, але депутати одностайно відхилили ці застереження і наполягають на відновленні соціальних гарантій.

“Це аморально стосовно людей, які не планували звільнятися раніше з армії, не гарантувати їм того, що обіцяли у 2007, 2006, 2005 роках. Тому ми будемо пропонувати парламенту підтримати нашу ініціативу і прийняти поданий законопроект ”, - наголосив Анатолій Гриценко.