Діяльність Комітету

15 травня 2008, 14:35

Анатолій Гриценко назвав чотири напрями комплексної реалізації переходу на професійну контрактну армію

Голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко наголошує на тому, що стимулювання переходу армії на контракт повинно здійснюватися по 4-х напрямам.

На його думку, це - грошове забезпечення, що є, збільшення фінансування на бойову підготовку, відновлення і модернізація техніки та поліпшення житлових умов, чого, на жаль, немає.

Анатолій Гриценко зазначив, що члени комітету схвалили у першому читанні зміни до бюджету в частині фінансування силових структур і, зокрема, стимулювання переходу на контракт з 1 липня ц.р. на суму приблизно 1,1 млрд. грн.

Але, за словами глави профільного комітету, на фоні збільшення грошового забезпечення на 20 млн. грн., пропонується зменшити видатки на відновлення техніки і на бойову підготовку. Саме тому комітет рекомендував перерозподілити ті 1,1 млрд. грн.., які є, рівномірно між всіма названими напрямами.

“Контрактника можна прийняти, але для того, щоб він залишився в армії, зростав у своїй кар‘єрі, професійності, він повинен мати техніку, пальне, житло. Тоді це буде нормальна, комплексна реалізація переходу на професійну контрактну армію ”, - підкреслив Анатолій Гриценко.