Діяльність Комітету

06 червня 2008, 11:03

Анатолій Гриценко вважає, що направляти українських миротворців у Абхазію поки що недоцільно

Голова Комітету Анатолій Гриценко вважає, що направляти український миротворчий контингент у зону грузино-абхазького конфлікту на даному етапі недоцільно.

“Я б не направляв до Абхазії саме миротворчий контингент. Вважаю, на цьому етапі Україні достатньо обмежитися присутністю українського миротворчого персоналу. Там перебувають декілька українських офіцерів, які успішно виконують поставлені завдання ”, – зазначив Гриценко.

За словами політика, відповідно до існуючої організаційно-правової процедури, питання направлення українського миротворчого контингенту у зону грузино-абхазького конфлікту на рівні Міноборони, МЗС, РНБО, глави держави та у Верховній Раді не розглядалося, і жодних рішень вищим політичним керівництвом щодо нього не ухвалювалося.

Як зазначив Голова парламентського Комітету, ситуація в Абхазії зараз є неоднозначною і нав’язувати себе там не потрібно.

“Будь-яка миротворча місія повинна бути зорієнтована на успіх, і дуже важливим є бажання усіх конфліктуючих сторін бачити там українців”, – підкреслив Анатолій Гриценко.

В той же час він висловив сумнів щодо спроможності України брати участь у додаткових миротворчих місіях, оскільки два потужних контингенти зараз знаходяться у Косові та Ліберії.

“Я б дуже обережно говорив про нарощування миротворчих можливостей вітчизняними Збройними Силами, виходячи із наявного їх фінансування та стану матеріально-технічного забезпечення”, – наголосив Гриценко.