Діяльність Комітету

22 травня 2008, 11:33

Анатолій Гриценко переконаний, що Україні вже зараз необхідно готуватися до виведення ЧФ РФ зі своєї території

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко переконаний, що Україні вже зараз необхідно готуватися до виведення Чорноморського флоту Росії зі своєї території, щоб завершити цей процес до 2017 року. Про це він сказав сьогодні журналістам після засідання комітету.

«Те, що треба готуватись до виведення ЧФ, щоб воно завершилось до 2017 року, - це факт. Так само є фактом те, що неможливо цю роботу організувати за рік чи за два», - наголосив Анатолій Гриценко.

Він також зазначив, що зараз важко сказати, потрібно для початку цього процесу ухвалювати відповідний закон чи достатньо рішення Уряду. Але, за словами Анатолія Гриценка, у разі необхідності ухвалення такого закону, очолюваний ним комітет з питань нацбезпеки і оборони долучиться до його розробки.

Щодо можливих наслідків від такої ініціативи з боку України у відносинах з Російською Федерацією Анатолій Гриценко зазначив, що  «Україна – це самостійна держава, вона сама буде визначати, які закони і коли їй приймати. В другу чи в десяту чергу вона буде дивитись, як це сприймає хтось інший».