Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

25 липня 2014, 16:58

Протокол засідання Комітету від 24 липня 2014 року

 

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 49

від 24 липня 2014 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І., Побер І.М., Раупов Р.Б., Самойленко Ю.П.,  Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно зі змінами. Внесено на розгляд питання про показники Державного бюджету України на 2014 рік з урахуванням змін, передбачених проектом Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік (щодо корегування показників), (реєстр. № 4308а від 21.07.2014). Знято з розгляду проекти актів у звязку з відсутністю доповідача: проект Закону про внесення змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель» (щодо застосування переговорної процедури в особливий період або в умовах надзвичайного стану), (реєстр. № 4789, НДУ О.Кузьмук); проект Постанови про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування цільового використання коштів на фінансування Збройних Сил України та причин масових випадків знищення (пошкодження) озброєння та військової техніки Збройних Сил України, не пов’язаних з безпосереднім проведенням військових (антитерористичних) операцій (реєстр. № 4924, НДУ А.Лабунська); проект Постанови про вшанування пам’яті полеглих та смертельно поранених військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України на території Донецької та Луганської областей під час періоду проведення там антитерористичної операції (реєстр. № 4243а, НДУ М.Головко, О.Панькевич, Л.Мартинюк).

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту прав дітей (реєстр. № 4100а (доопрацьований), НДУ І.Луценко).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту прав дітей прийняти його за основу та в цілому як Закон з урахуванням зауважень Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України та пропозицій Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом (реєстр. № 4226а, НДУ С.Каплін).

 

ДОПОВІДАВ: Каплін Сергій Миколайович, народний депутат України, секретар Комітету.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Гриневецький С.Р., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати висновок до законопроекту.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом прийняти його за основу та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Постанови про передачу вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки громадянами України військовослужбовцям Збройних Сил України та Національної гвардії України (реєстр. № 4092а, НДУ В.Яворівський).

 

ДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мехед П.М., Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

На голосування винесено дві пропозиції:

1. Підтримати проект Постанови про передачу вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки громадянами України військовослужбовцям Збройних Сил України та Національної гвардії України.

 

«За» проголосували два народні депутати України – члени Комітету: Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

Рішення не прийнято.

 

2. Відхилити проект Постанови про передачу вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки громадянами України військовослужбовцям Збройних Сил України та Національної гвардії України.

«За» проголосували девять народних депутатів України – членів Комітету.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про засади інформаційної безпеки України (реєстр. № 4949, НДУ І.Стойко та ін.).

 

ДОПОВІДАВ: Стойко Іван Михайлович, народний депутат України, голова підкомітету з питань інформаційної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про засади інформаційної безпеки України прийняти його у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

5. СЛУХАЛИ: про стан фінансування національної безпеки і оборони за І півріччя 2014 року.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: взяти інформацію до відома.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: про показники Державного бюджету України на 2014 рік з урахуванням змін, передбачених проектом Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік (щодо коригування показників), (реєстр. № 4308а від 21.07.2014).

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Самойленко Ю.П., Стойко І.М., Сиротюк Ю.М., Побер І.М., Кінах А.К., Мартинюк А.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Комітет вважає неприпустимим зменшення показників фінансування сектору безпеки і оборони та вимагає від Верховної Ради України не погоджуватися з таким рішенням Кабінету Міністрів України.

2. Кабінету Міністрів України надати інформацію Верховній Раді України про використання резервного фонду КМУ (щодо розподілу виділених 16,7 млрд грн. (кошти, необхідні на відбудову та для потреб сектору безпеки і оборони).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                         С.М. КАПЛІН