Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

04 квітня 2014, 12:20

Протокол засідання Комітету від 2 квітня 2014 року

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 38

від 2 квітня 2014 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І., Побер І.М., Сиротюк Ю.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про  пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» (щодо підвищення мінімального розміру пенсії членам сімей військовослужбовців у разі втрати годувальника), (реєстр. № 4402 від 12.03.2014, НДУ Міщенко С.Г.).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Литвин А.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» (щодо підвищення мінімального розміру пенсії членам сімей військовослужбовців у разі втрати годувальника) прийняти його за основу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до статті 129 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо виплати суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці), (реєстр. № 3510 від 29.10.2013, НДУ Ківалов С.В.).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до статті 129 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (щодо виплати суддям за роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці) його відхилити.

2. Про прийняте рішення поінформувати головний комітет з опрацювання вищевказаного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» (щодо державної охорони Національного банку України, Державної казначейської служби України та її територіальних органів, Державного комітету телебачення і радіомовлення України), (реєстр р. № 4416 від 12.03.2014, НДУ Слюз Т.Я.).

 

ДОПОВІДАВ: Слюз Тетяна Ярославівна, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Мартинюк Адам Іванович, член Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Гриневецький С.Р., Дахновський Володимир Анатолійович, заступник начальника УДО України, Побер І.М., Щетинін Д.В., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» (щодо державної охорони Національного банку України, Державної казначейської служби України та її територіальних органів, Державного комітету телебачення і радіомовлення України) його відхилити.

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням передбачити, відповідно до пункту 4 частини першої статті 2 Закону України «Про Національну гвардію України», доповнення переліку об’єктів, які потребують охорони, державними органами: Національний банк України, Державна казначейська служба України та її територіальні органи, Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави (реєстр. 4491, НДУ О.Панькевич, І.Сех, Є.Мельник, Ю.Сиротюк).

 

ДОПОВІДАВ: Мельник Євген Іванович, народний депутат України.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Кінах А.К., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: внести проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його у першому читанні за основу, урахувати висловлені зауваження і пропозиції при підготовці його до другого читання, скоротивши строки подання та розгляду таких зауважень і пропозицій наполовину.

«За» проголосували сім народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» народний депутат України Мартинюк А.І.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну гвардію України» (щодо підпорядкування та чисельності Національної гвардії України), (реєстр. № 4487 від 19.03.2014, НДУ Ю.Сиротюк)

 

ДОПОВІДАВ: Сиротюк Юрій Миколайович, народний депутат України.

 

ВИСТУПИЛИ: Щетинін Д.В., Кінах А.К., Гриневецький С.Р., Литвин В.М.

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Національну гвардію України» (щодо підпорядкування та чисельності Національної гвардії України) прийняти його за основу.

«За» проголосували сім народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» народний депутат України Мартинюк А.І.

Рішення прийнято.

 

6. Розгляд проекту закону про правонаступництво майна колишнього Військово-мисливського товариства Збройних Сил СРСР (реєстр. № 2953,  НДУ О.Кузьмук, Г. Калетнік) у зв’язку з відсутністю доповідача.

 

7. СЛУХАЛИ: інформацію щодо листа, який надійшов до Комітету від Голови Комітету Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації з оборони і безпеки Озерова В.А.

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Каплін С.М., Мартинюк А.І., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: взяти інформацію до відома.

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: інформацію про напрямки підвищення обороноздатності Збройних Сил України, заходи, які вживаються для передислокації військових частин з АР Крим.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Взяти інформацію до відома.

2. На наступному засіданні Комітету, яке відбудеться 8 квітня 2014 року, заслухати доповідь Міністра оборони України з вищевказаних питань.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

Секретар Комітету                                                        С.М. КАПЛІН