Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

28 березня 2014, 16:21

Протокол засідання Комітету від 26 березня 2014 року

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 36

від 26 березня 2014 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно зі зміною порядку розгляду питань.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо гарантій у особливий період (реєстр. № 4369, НДУ В.Чудновський).

 

ДОПОВІДАВ: Чудновський Віталій Олегович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Развадовський В.Й., Каплін С.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо гарантій у особливий період прийняти його за основу.

«За» проголосували пять народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - один народний депутат України, «утримався» - один народний депутат України.

Рішення прийнято.

2. СЛУХАЛИ: про проект Постанови Верховної Ради України про додаткові заходи для зміцнення обороноздатності України у звязку з агресією Російської Федерації (реєстр. № 4519, НДУ Ю.Сиротюк).

 

ДОПОВІДАВ: Сиротюк Юрій Миколайович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мехед П.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні проекту Постанови Верховної Ради України про додаткові заходи для зміцнення обороноздатності України у звязку з агресією Російської Федерації прийняти її за основу і в цілому, виклавши постанову в редакції, запропонованій за результатами обговорення.

«За» проголосували шість народних депутатів – членів Комітету, «проти» - один член Комітету.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: про проблеми фінансування діяльності Управління державної охорони України та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

 

ДОПОВІДАВ: Нечипоренко Вячеслав Володмирович, перший заступник начальника Управління державної охорони України.

 

ВИСТУПИВ: Стойко І.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: звернутися до Прем’єр-міністра України, Міністерства фінансів України з проханням врахувати потреби Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, необхідні для виконання завдань за призначенням, зокрема, по забезпеченню урядовим зв'язком керівництва держави та Збройних Сил України та Управління державної охорони України, необхідні для повноцінного функціонування відомства та здійснення законодавчо визначених для Управління функцій державної охорони.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави) (реєстр. № 4492, НДУ О.Панькевич, І.Сех, Є.Мельник, Ю.Сиротюк).

 

ДОПОВІДАВ: Мельник Євген Іванович, народний депутат України.

 

ВИСТУПИЛИ: Гриневецький С.Р., Сиротюк Ю.М., Развадовський В.Й., Стойко І.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому як Закон, підтримавши в цілому мету законопроекту та запропонувати вилучити з тексту законопроекту слова "озброєнням, військовою та іншою технікою".

2. Про прийняте рішення поінформувати головний комітету з опрацювання вказаного законопроекту.

«За» проголосували шість народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - один народний депутат України – член Комітету.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: про проект Постанови про призначення Полторака Степана Тимофійовича на посаду командувача Національної гвардії України.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Стойко І.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: підтримати пропозицію про призначення Полторака Степана Тимофійовича на посаду командувача Національної гвардії України та рекомендувати Верховній Раді України прийняти Постанову.

«За» проголосували пять народних депутатів України – членів Комітету, «утрималися» два народні депутати України – члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

6. СЛУХАЛИ: питання про стан виконання та фінансування деяких НДДКР для Збройних Сил України (розгляд проходив у закритому режимі).

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

Секретар Комітету                                                        С.М. КАПЛІН