Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

06 лютого 2014, 16:37

Протокол засідання Комітету від 5 лютого 2014 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 26

від 5 лютого 2014 р.

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Развадовський В.Й., Кінах А.К., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М.

 

Народний депутат України – член Комітету Сиротюк Юрій Миколайович відмовився брати участь у засіданні Комітету під час розгляду порядку денного з першого по четверте питання, взявши участь в обговорення тільки п’ятого питання порядку денного.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято зі зміною порядку розгляду питань.

«За» проголосували вісім народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» народний депутат України Каплін Сергій Миколайович.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь і Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща (реєстр. № 0060, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Шишолін Павло Анатолійович, Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України, Урядом Республіки Білорусь і Урядом Республіки Польща про точку стику державних кордонів України, Республіки Білорусь і Республіки Польща.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

3. Звернутися до Міністерства закордонних справ України щодо опрацювання з білоруською стороною питань прискорення демаркації державного кордону, Міністерства фінансів України, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з питанням щодо заборони цілеспрямування коштів, виділених за статтею бюджетної програми «Розвиток Державної прикордонної служби України», на інші цілі .

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: інформацію про проект Закону про ветеранів та ветеранські організації (реєстр. № 3137, НДУ С. Кальцев, В. Богуслаєв, В. Бандуров та інш.)

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: зняти з розгляду проект Закону про ветеранів та ветеранські організації у зв’язку з листом авторів законопроекту щодо його відкликання.

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» (щодо приведення у відповідність до європейських стандартів) (реєстр. 3663, НДУ В. Пацкан, А. Шевченко,       І. Луценко).

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кривенко О.В., Кінах А.К., Каплін С.М., Мартинюк А.І., Олійник О.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» (щодо приведення у відповідність до європейських стандартів) повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

«За» проголосували сім народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - два члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» (щодо виключення дублювання виконання контррозвідувальних функцій) (реєстр. № 2445а, НДУ Г. Москаль).

 

ДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Породько В.М., Кінах А.К., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про контррозвідувальну діяльність» (щодо виключення дублювання виконання контррозвідувальних функцій) повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

«За» проголосували сім народних депутатів України – членів Комітету, «проти» - два члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію про ситуацію, що склалася в державі.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Каплін С.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Кузьмук О.І., Гриневецький С.Р.

 

УХВАЛИЛИ: підготувати та оприлюднити заяву Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони стосовно ситуації, що склалася в державі.

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            В.М.ЛИТВИН

 

Секретар Комітету                                                        С.М.КАПЛІН