Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

21 травня 2014, 14:51

Протокол засідання Комітету від 20 травня 2014 року

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 44

від 20 травня 2014 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо гарантій у особливий період), (реєстр. № 4369, друге читання).

 

ДОПОВІДАВ: Развадовський Віктор Йосипович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо гарантій у особливий період) прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі (реєстр. № 4001 НДУ В.О.Немілостівий).

 

ДОПОВІДАВ: Немілостівий Віталій Олександрович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кінах Анатолій Кирилович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Кузьмук О.І., Каплін С.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі прийняти його у першому читанні за основу з урахуванням зауважень і пропозицій Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

2. Про прийняте рішення поінформувати головний комітету з опрацювання зазначеного законопроекту.

 

«За» проголосували дев’ять народних депутатів України – членів Комітету, «утрималися» - два члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

3. Враховуючи потреби органів сектору безпеки і оборони у ситуації, що склалася в державі, рекомендувати Кабінету Міністрів України перепідпорядкувати підприємства, які раніше перебували у сфері управління Укроборонпрому, Міністерству оборони України для оперативного проведення необхідних ремонтно-відновлювальних робіт озброєння та військової техніки.

 

«За» проголосували десять народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» - народний депутат України Мартинюк А.І.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: інформацію щодо пропозиції народних депутатів України Кузьмука О.І., Кінаха А.К., Пилипенка В.П. про необхідність проведення парламентських слухань на тему: «Обороноздатність України у ХХІ столітті: виклики, загрози та шляхи їх подолання».

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кузьмук О.І., Сиротюк Ю.М., Кінах А.К.

 

УХВАЛИЛИ: народні депутати України – члени Комітету підтримали пропозицію щодо необхідності проведення парламентських слухань на тему: «Обороноздатність України у ХХІ столітті: виклики, загрози та шляхи їх подолання».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                         С.М. КАПЛІН