Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

21 березня 2014, 12:28

Протокол засідання Комітету від 12 березня 2014 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 33

від 12 березня 2014 р.

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

Присутні: Развадовський В.Й., Кінах А.К., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно зі змінами. До порядку денного засідання включено проект Закону про Національну гвардію України (реєстр. № 4393-1, НДУ Сиротюк Ю.М.).

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких Законів України з питань пенсійного забезпечення (реєстр. № 2059, НДУ Сушкевич).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких Законів України з питань пенсійного забезпечення прийняти його у першому читанні за основу.

2. Про прийняте рішення поінформувати головний комітет з опрацювання вказаного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про Національну гвардію України (реєстр. № 4393, НДУ О.Турчинов) та проект Закону про Національну гвардію України (реєстр. № 4393-1, НДУ Сиротюк Ю.М.).

 

ДОПОВІДАЛИ: Полторак Степан Тимофійович, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС України.

Сиротюк Юрій Миколайович, член Комітету.

 

СПІВДОПОВІДАЛИ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Кінах А.К., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Яровий С.А., Дурдинець В.В., Стойко І.М., Развадовський В.Й., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1.Підтримати зазначені законопроекти і рекомендувати Верховній Раді України розглянути їх на пленарному засіданні, прийнявши законопроект реєстр. № 4393 у першому читанні за основу.

2. За умови урахування зауважень і пропозицій субєктів права законодавчої ініціативи та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, а також концептуальних позицій законопроекту реєстр. № 4393-1 щодо функціонування Національної гвардії України як окремої структури, підпорядкування її Президенту України, призначення на посади та зняття з посади Командувача Національної гвардії України Верховною Радою України за поданням Президента України, визначення її основними завданнями захист конституційного ладу України від насильницьких спроб його зміни і захист територіальної цілісності держави, вилучення зазначеної в законопроекті чисельності Національної гвардії України, яка має затверджуватися окремо, рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

3. Співдоповідачем на засіданні Верховної Ради України при розгляді зазначених законопроектів доручити виступити народному депутату України – голові підкомітету Комітету Кузьмуку Олександру Івановичу.

 

«За» за проголосували вісім членів Комітету, «утрималися» три народних депутати України Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І., Сиротюк Ю.М.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (реєстр. № 4394, НДУ О.Турчинов).

 

ДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України за основу з урахуванням необхідності його доповнення на виконання зауважень і пропозицій до законопроекту реєстр. № 4393.

2. Про прийняте рішення поінформувати головний комітет з опрацювання вказаного законопроекту.

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. Перший заступник Голови Комітету Развадовський Віктор Йосипович запропонував проголосувати за пропозицію сформувати Національну гвардію України як самостійну структуру.

«За» проголосували десять народних депутатів України - членів Комітету, народний депутат України Мартинюк А.І. не брав участі у голосуванні.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: інформацію про можливість проведення виїзного засідання Комітету на базі Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: інформацію взяти до відома.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

Секретар Комітету                                                        С.М. КАПЛІН