Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідання 3, 4 сесії

18 вересня 2014, 09:51

Протокол засідання Комітету від 16 вересня 2014 року

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 52

від 16 вересня 2014 р.

 

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Побер І.М., Раупов Р.Б., Сиротюк Ю.М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: прийнято одноголосно.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Законів України щодо боротьби з тероризмом (реєстр. № 5011 від 02.09 2014, НДУ С.Каплін).

 

ДОПОВІДАВ: Єрмаков Олег Ігорович, Начальник Управління правового забезпечення СБУ.

 

ВИСТУПИЛИ: Кузьмук О.І., Сиротюк Ю.М., Кінах А.К., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Законів України щодо боротьби з тероризмом прийняти його у першому читанні за основу та в цілому як Закон.

2. Запропонувати доповідачу із зазначеного законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України рекомендувати прийняти зазначений проект Закону за основу та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов’язку), (реєстр. № 4193а від 27.06.2014, НДУ М.Головко).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Шамбір М.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов’язку) прийняти його за основу та в цілому як Закон.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо уточнення переліку осіб), (реєстр. № 4523а від 15.08.2014, НДУ А.Іванчук).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо уточнення переліку осіб) прийняти його за основу та в цілому як Закон з урахуванням зауважень, висловлених Головним науково-експертним управлінням Апарату Верховної Ради України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4. СЛУХАЛИ: про ретрансляцію (поширення) програм та передач обєктами Концерну радіомовлення, радіозвязку і телебачення в Луганській та Донецькій областях.

 

ДОПОВІДАВ: Звєрєв Володимир Павлович, Голова Держспецзвязку.

 

ВИСТУПИЛИ: Півнюк О.В., Ягун В.М., Ілляшенко О.Б., Раупов Р.Б., Каплін С.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Взяти інформацію до відома.

                          2. Прийнято низку відповідних рішень.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: про діяльність військових прокуратур.

 

ДОПОВІДАВ: Матіос Анатолій Васильович, Заступник Генерального прокурора України – Головний військовий прокурор.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Сиротюк Ю.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Взяти інформацію до відома.

                          2. Надіслати відповідне рішення Комітету від 16.09.2014 року Міністру оборони України, Голові Служби безпеки України, Генеральному прокурору України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» (щодо інвалідів І та ІІ групи військовослужбовців), (реєстр. № 4050а від 11.06.2014, НДУ Ю.Бублик).

 

ДОПОВІДАВ: Бублик Юрій Васильович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ: Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням надати висновок до законопроекту.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» (щодо інвалідів І та ІІ групи військовослужбовців) прийняти його у першому читанні за основу з урахуванням висновку КМУ.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. Розгляд питання про стан державного матеріального резерву та його участь у забезпеченні виконання органами сектору безпеки і оборони України заходів АТО на сході України перенесено на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                            В.М. ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                        С.М. КАПЛІН