Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

20 червня 2013, 16:07

Протокол засідання Комітету від 19 червня 2013 р.

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №11

від 19 червня 2013 р.

 

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Каплін С.М., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнято одноголосно зі зміною порядку розгляду питань порядку денного.

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо соціального захисту членів сімей загиблих військовослужбовців) (реєстр. № 2129а, НДУ С.Куніцин, В.Сушкевич).

 

ДОПОВІДАВ: Куніцин Сергій Володимирович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Самойленко Ю.П., Олійник О.М., Мартинюк А.І., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо соціального захисту членів сімей загиблих військовослужбовців) у першому читанні прийняти його за основу. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань використання земель навколо військових обєктів (реєстр. № 2035а, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Олійник Олександр Миколайович, Перший заступник Міністра оборони України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки і оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Литвин В.М., Кінах А.К., Каплін С.М.

 

На голосування винесено дві пропозиції:

1. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з питань використання земель навколо військових обєктів у першому читанні прийняти його за основу. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

«За» проголосував народний депутат України – член Комітету   Кузьмук О.І.

Рішення не прийнято.

2. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України з питань використання земель навколо військових обєктів у першому читанні повернути його субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону

«За» проголосували десять народних депутатів – членів Комітету.

Рішення прийнято.

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових наслідків порушення суддями, прокурорами та слідчими прав та свобод людини і громадянина, закріплених Конституцією України (реєстр. № 2713, НДУ С.Сас, А.Кожем’якін).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИВ Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових наслідків порушення суддями, прокурорами та слідчими прав та свобод людини і громадянина, закріплених Конституцією України, його відхилити. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

«За» проголосували девять народних депутатів – членів Комітету, «проти» – народний депутат України Сиротюк Ю.М., «утримався» - народний депутат України Стойко І.М.

Рішення прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо приведення штатної чисельності правоохоронних органів у відповідність до європейських стандартів) (реєстр. № 2428, НДУ А.Яценюк).

 

ДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Каплін С.М., Сиротюк Ю.М., Кінах А.Н., Кузьмук О.І., Литвин В.М.

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо приведення штатної чисельності правоохоронних органів у відповідність до європейських стандартів) його відхилити.

«За» проголосували девять народних депутатів – членів Комітету, «проти» - два члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

5. СЛУХАЛИ: про проект Закону Україні «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про господарську діяльність у Збройних Силах України» (щодо передавання в користування субєктам господарювання – переможцям процедур закупівель рухомого та нерухомого майна, необхідного для організації харчування) (реєстр. № 2048, НДУ В. Олійник та ін.).

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Стойко І.М.,    Олійник О.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону Україні «Про внесення змін до статті 7 Закону України «Про господарську діяльність у Збройних Силах України» (щодо передавання в користування субєктам господарювання – переможцям процедур закупівель рухомого та нерухомого майна, необхідного для організації харчування) його відхилити.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію про стан та перспективи розвитку системи військової освіти і науки в ході реформування Збройних Сил України.

 

ДОПОВІДАВ: Кінах Анатолій Кирилович, Перший заступник Голови Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Гриневецький С.Р., Олійник О.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Підготувати проект рекомендацій щодо стану та перспектив розвитку системи військової освіти і науки в ході реформування Збройних Сил України.

2. Запланувати проведення комітетських слухань про стан та перспективи розвитку системи військової освіти і науки в ході реформування Збройних Сил України.

3. Звернутися до Президента України відносно врахування рекомендацій Комітету щодо питання розвитку системи військової освіти і науки в ході реформування Збройних Сил України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію щодо візиту Голови Комітету до м. Москва, (Російська Федерація) для участі у міжнародній конференції «Велика Вітчизняна війна: уроки історії, спільна пам’ять та братерство народів» за запрошенням Голови Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: Взяти до відома інформацію щодо візиту Голови Комітету до м. Москва, (Російська Федерація) для участі у міжнародній конференції «Велика Вітчизняна війна: уроки історії, спільна пам’ять та братерство народів» за запрошенням Голови Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                         В.М.ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                    С.М.КАПЛІН