Діяльність Комітету

Надрукувати Збільшити зону перегляду

Протоколи засідань 1,2 сесії

07 червня 2013, 10:40

Протокол засідання Комітету 5 червня 2013

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ №10

від 05 червня 2013 р.

 

 

Головував: Голова Комітету Литвин В.М.

 

Присутні: Кінах А.К., Развадовський В.Й., Забзалюк Р.О., Гриневецький С.Р., Кузьмук О.І., Мартинюк А.І., Побер І.М., Самойленко Ю.П., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ прийнятий зі змінами. Більшістю голосів народних депутатів України – членів Комітету («за» - вісім, «проти» - два) знято з розгляду проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України «Про господарську діяльність у Збройних Силах України» (щодо передачі в користування рухомого та нерухомого майна, необхідного для організації харчування особового складу Збройних Сил України) (реєстр. № 2048,     НДУ В.Олійник, І.Рибак).

Додатково внесено до порядку денного засідання Комітету питання стосовно:

інформації про затвердження складу робочої групи з підготовки комітетських слухань з питань економічної безпеки;

інформації про включення народного депутата України – члена Комітету Побера Ігоря Миколайовича до складу підкомітету з питань державної безпеки Комітету;

інформації про зміну, у зв’язку з призначенням на посаду іншої особи, представника Секретаріату Кабінету Міністрів України на засіданнях Комітету при розгляді питань, внесених Кабінетом Міністрів України.

 

 

1. СЛУХАЛИ: про проект Закону про воєнно-меморіальну роботу в Україні (реєстр. № 2039, НДУ П.Цибенко).

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Кінах А.К., Мартинюк А.І.,        Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про воєнно-меморіальну роботу в Україні у першому читанні його відхилити.

 

«За» відхилення законопроекту проголосували вісім народних депутатів – членів Комітету, «утрималися» чотири члени Комітету.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про організацію оборонного планування» (реєстр. № 0910, друге читання).

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Затинайко О.І.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України «Про організацію оборонного планування» прийняти у другому читанні та в цілому як Закон.

 

«За» прийняття законопроекту у другому читанні та в цілому як Закон проголосували десять народних депутатів України – членів Комітету, «утримався» член Комітету Сиротюк Юрій Миколайович.

Рішення прийнято.

 

3. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо Національного військового меморіального кладовища «Національний воїнський Пантеон») (реєстр. № 2154, НДУ В.Колесніченко).

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Мартинюк А.І., Кінах А.К.,

 

На голосування винесено пропозицію:

Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо Національного військового меморіального кладовища «Національний воїнський Пантеон») прийняти його у першому читанні за основу.

 

«За» прийняття законопроекту у першому читанні за основу проголосували пять членів Комітету, «проти» - чотири члени Комітету, два члени Комітету не брали участі у голосуванні.

Рішення не прийнято.

 

4. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання смертності на дорозі (реєстр. № 2454, НДУ О.Ляшко).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Будник С.І., Побер І.М., Сиротюк Ю.М., Стойко І.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Не підтримувати зазначений законопроект та рекомендувати Верховній Раді України його відхилити.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо надання субвенції з державного бюджету м. Бориспіль Бориспільського району Київської області на будівництво (придбання) житла для військовослужбовців та працівників Міністерства оборони України в м. Бориспіль Бориспільського району Київської області) (реєстр. № 2582, НДУ С.Міщенко).

 

ДОПОВІДАВ: Гриневецький Сергій Рафаїлович, голова підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М., Кінах А.К., Кузьмук О.І., Побер І.М., Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект за основу з урахуванням висловлених до нього зауважень та пропозицій Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

2. Про прийняте рішення повідомити головний комітет з опрацювання цього проекту Закону.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. СЛУХАЛИ: про проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» (щодо приведення Закону у відповідність до рекомендації ПАРЄ № 1402 (1999) та 1713 (2005) (реєстр. № 2045,             НДУ Г.Москаль).

 

ДОПОВІДАВ: Москаль Геннадій Геннадійович, народний депутат України.

 

СПІВДОПОВІДАВ: Самойленко Юрій Павлович, голова підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартинюк А.І., Гриневецький С.Р., Литвин В.М., Породько В.М., Сиротюк Ю.М.

 

УХВАЛИЛИ: рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» (щодо приведення Закону у відповідність до рекомендації ПАРЄ № 1402 (1999) та 1713 (2005) повернути його субєкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію про стан врахування пропозицій Комітету у проекті Постанови Верховної Ради України про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік (реєстр. № 2769, КМУ).

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Гриневецький С. Р., Кінах А.К., Кузьмук О.І.

 

УХВАЛИЛИ: 1. Звернутися до Голови Верховної Ради України з проханням поставити на голосування кожну пропозицію Комітету, не враховану Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету, під час розгляду Основних напрямів бюджетної політики на 2014 рік на пленарному засіданні Верховної Ради України.

2. Звернутися до Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням поінформувати Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони про підстави не врахування інших пропозицій Комітету, оскільки із 7 пропозицій про внесення змін до проекту Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2014 рік, поданих Комітетом, враховано тільки одну.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення щодо розгляду пропозиції стосовно будівництва житла для військовослужбовців за програмою громадської організації.

 

ДОПОВІДАВ: Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І.,  Литвин В.М.

 

УХВАЛИЛИ: надіслати до Кабінету Міністрів України за належністю згідно з компетенцією матеріали Програми забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, ветеранів військової служби для розгляду та прийняття рішення.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію про склад делегації Комітету до Державної думи Російської Федерації.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Сиротюк Ю.М.

 

УХВАЛИЛИ: до складу делегації Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони для обміну досвідом законодавчого забезпечення військово-технічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією включити:

голова делегації – Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету;

члени делегації:

Кінах Анатолій Кирилович, перший заступник Голови Комітету;

Кузьмук Олександр Іванович, голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету;

Мартинюк Адам Іванович, член підкомітету з питань державної безпеки Комітету;

Каплін Сергій Миколайович, секретар Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Постанови про заслуховування Верховною Радою України доповіді Кабінету Міністрів України про участь України в діяльності з підтримання миру і безпеки у 2012 році.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

ВИСТУПИЛИ: Кінах А.К., Кузьмук О.І. Гриневецький С.Р., Мартинюк А.І.

 

УХВАЛИЛИ: доопрацювати протягом трьох днів проект Постанови про заслуховування Верховною Радою України доповіді Кабінету Міністрів України про участь України в діяльності з підтримання миру і безпеки у 2012 році.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію про затвердження складу робочої групи з підготовки комітетських слухань з питань економічної безпеки.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: Затвердити робочу групу з підготовки комітетських слухань з питань економічної безпеки у складі:

- Гриневецького Сергія Рафаїловича, голови підкомітету з питань соціального і правового захисту військовослужбовців і членів їх сімей Комітету.

- Ковальчука Трохима Тихоновича, позаштатного консультанта Комітету.

- Логодіної Віри Олександрівни, головного консультанта секретаріату Комітету.

- Борисова Андрія Юрійовича, старшого консультанта секретаріату Комітету.

- Ільїна Едуарда Миколайовича, президента Київської обласної громадської організації «Інститут європейського поступу».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію про включення народного депутата України – члена Комітету Побера Ігоря Миколайовича до складу підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: включити народного депутата України – члена Комітету Побера Ігоря Миколайовича до складу підкомітету з питань державної безпеки Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

13. СЛУХАЛИ: Інформацію про зміну, у зв’язку з призначенням на посаду іншої особи, представника Секретаріату Кабінету Міністрів України на засіданнях Комітету при розгляді питань, внесених Кабінетом Міністрів України. На посаду заступника директора Департаменту забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами, начальника відділу забезпечення взаємодії з Верховною Радою України призначено Бабича Петра Володимировича замість Баранова Юрія Володимировича.

 

ДОПОВІДАВ: Литвин Володимир Михайлович, Голова Комітету.

 

УХВАЛИЛИ: Інформацію про зміну, у зв’язку з призначенням на посаду іншої особи, представника Секретаріату Кабінету Міністрів України на засіданнях Комітету при розгляді питань, внесених Кабінетом Міністрів України, взяти до відома.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету                                                         В.М.ЛИТВИН

 

 

Секретар Комітету                                                     С.М.КАПЛІН