18 листопада 2020, 21:04

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 18 листопада 2020 року

 

18 листопада 2020 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Народні депутати України – члени Комітету заслухали інформацію запрошених на засідання Комітету Міністра оборони України Тарана Андрія Васильовича та його заступників Миронюка Олександра Юрійовича, Халімона Ігоря Сергійовича, Старобінського Ігоря Олександровича та Поліщука Олександра Миколайовича.

Представники Державної прикордонної служби України на чолі з першим заступником Голови Служби Нікіфоренком Володимиром Степановичем презентували проект «Нове обличчя керівного складу Державної прикордонної служби України». У презентації он-лайн зв’язком також взяли участь директор відділу технічної допомоги правоохоронним органам України Посольства США в Україні Сара Лангенкамп та керівник Програми управління міграцією і кордонами Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Франц Пруч.

Представники Міністерства закордонних справ України на чолі із Заступником Міністра Боднаром Василем Мироновичем поінформували народних депутатів України – членів Комітету про окремі питання державного кордону України.

За результатами розгляду проекту Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2021 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (реєстр. № 0077) Комітет ухвалив рішення запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, який визначений головним, рекомендувати Верховній Раді України ратифікувати Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2021 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року.

Крім того, Комітет розглянув зміни до основних показників державного оборонного замовлення на 2020 – 2022 роки.