12 червня 2020, 16:09

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 12 червня 2020 року

 

12 червня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до порядку денного засідання народні депутати України – члени Комітету заслухали інформацію заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Панаіотіді Світлани Миколаївни щодо економічних аспектів функціонування та розвитку сектору національної безпеки і оборони.

Перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Замлинський Ростислав Теодозійович поінформував членів Комітету щодо основних напрямків діяльності Міністерства.

Було розглянуто питання погодження Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки основних показників державного оборонного замовлення на 2020 – 2022 роки.

Було розглянуто підготовлений до повторного другого читання проект Закону про оборонні закупівлі (реєстр. № 2398-д). За результатами розгляду ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону України «Про оборонні закупівлі» (реєстр. №2398-д) у повторному другому читанні та в цілому у запропонованій Комітетом редакції.

Запрошені на засідання Комітету представники Консультативно-дорадчої групи з реформи безпеки і оборони Громадської спілки “Фонд підтримки реформ в Україні” поінформували народних депутатів України – членів Комітету про напрямки діяльності. Метою роботи дорадчої групи є підвищення ефективності процесів та розвиток спроможностей сектору безпеки і оборони. Зокрема, на даний час група працює над питаннями щодо ефективного управління оборонними ресурсами, дотримання балансу інтересів замовників сектору безпеки і оборони та оборонно-промислового комплексу, досягнення інтегрованості та координації ключових гравців сектору безпеки і оборони та кадрового менеджменту.