07 травня 2020, 13:23

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, яке відбулося 7 травня 2020 року в режимі відеоконференції

  

У четвер, 7 травня 2020 року, відбулося чергове засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки у режимі відеоконференції, у якому взяли участь 17 членів Комітету та заступник Міністра оборони України Руснак Іван Степанович.

Відповідно до ухваленого народними депутатами України – членами Комітету порядку денного засідання першим питанням було розглянуто Програму діяльності Кабінету Міністрів України (проект Постанови Верховної Ради України «Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України», реєстр. № 3330) та пропозиції Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки до Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

За результатами розгляду першого питання прийнято рішення: 1. Запропонувати Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України повернути Кабінету Міністрів України згадану Програму на доопрацювання з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених при її обговоренні. 2. Затвердити пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до Програми діяльності Кабінету Міністрів України та направити їх до Кабінету Міністрів України. 3. Про прийняте рішення поінформувати головний комітет.

Також було розглянуто проект Постанови про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (реєстр. № 3319) та прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови (реєстр. № 3319) до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та прийняти його за основу та в цілому.