24 березня 2020, 16:17

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 24 березня 2020 року

 

24 березня 2020 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідно до порядку денного засідання було розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України (реєстр. № 3196). За результатами розгляду народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні направити його до головного комітету для підготовки на повторне перше читання.

Також, розглянувши проект Закону про Службу безпеки України (реєстр. № 3080) члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та за результатами розгляду у першому читанні відхилити його. За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до законодавчих актів щодо початку реформування системи спеціальних органів України (реєстр. № 2090) члени Комітету прийняли рішення запропонувати Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним, рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту у першому читанні відхилити його.

Крім того, народні депутати України – члени Комітету погодили із зауваженнями основні показники державного оборонного замовлення на 2020 - 2022 роки.