18 грудня 2019, 17:29

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 18 грудня 2019 року

 

18 грудня 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому було ухвалено рішення включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» (реєстр. № 2618) та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону (реєстр. № 2141).

Народні депутати України – члени Комітету затвердили пропозиції Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до проекту Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2020 рік.

Представники Міністерства оборони України поінформували народних депутатів України про результати перевірки готовності та ефективності використання бюджетних коштів, виділених на облаштування другої і третьої ліній оборони.

Також на засіданні Комітету було розглянуто та прийнято рішення щодо утворення робочих груп, зокрема з питань соціально-правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей, інвестиційної та спільної діяльності, що пов’язана із забезпеченням житлом військовослужбовців. Співкерівниками робочої групи визначено Березіна Максима Юрійовича та Копитіна Ігоря Володимировича. А також утворено робочу групу з питань реформування ДК «Укроборонпром» та державних підприємств оборонно-промислового комплексу, Державної служби експортного контролю, керівником якої визначено Копитіна Ігоря Володимировича. Крім того, у створеній спільній міжфракційній робочій групі з підготовки законопроекту щодо реформування Служби безпеки України пропоную змінено керівника групи. Замість Арахамії Давида Георгійовича керівником робочої групи народні депутати України – члени Комітету визначили Безуглу Мар’яну Володимирівну.