09 грудня 2019, 17:56

Інформація про зустріч у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки з Помічником заступника Генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій паном Гордоном «Скіп» Девісом


 

9 грудня 2019 року у Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки відбулася зустріч з Помічником заступника Генерального секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій паном Гордоном «Скіп» Девісом.

У зустрічі взяли участь Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, Радник з питань політики безпеки Томаш Стрихаж, Заступник Директора Офісу зв’язку НАТО Крістофер Дагган, старший політичний радник Оксана Осадча.

Українську сторону на зустрічі представляли: Голова Комітету Олександр Завітневич, заступник Голови Комітету Мар’яна Безугла, член Комітету Ігор Копитін, Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.

Сторони зосередили увагу на питанні реформування оборонно-промислового комплексу України. Особливої важливості у цьому контексті набуло прийняття у першому читанні проекту Закону про оборонні закупівлі.

Також іноземних гостей було поінформовано про основні напрями діяльності Комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, його підкомітетів та утворених робочих груп.

Представники Північно-атлантичного альянсу в Україні запевнили у всебічній підтримці позитивних змін в Україні, у тому числі у законодавчій сфері.