26 листопада 2019, 15:10

Інформація про результати засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки 26 листопада 2019 року

 

26 листопада 2019 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читанні відхилити проекти законів про оборонні закупівлі реєстр. № 2398 та реєстр. № 2398-1. Водночас було прийнято рішення підтримати та подати на розгляд Верховної Ради України остаточний варіант, розроблений утвореною у Комітеті робочою групою, доопрацьований проект Закону України про оборонні закупівлі з рекомендацією за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

Також було прийнято рішення включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України" (реєстр. № 2466).

Керівники робочих груп, утворених у Комітеті, поінформували учасників засідання про результати їх законопроектної діяльності.

Народний депутат України Арахамія Давид Георгійович поінформував народних депутатів України щодо проведеної 22 листопада 2019 року демонстрації результатів виконання ДКР щодо автоматизації системи управління Збройними Силами України.

В рамках роботи робочої групи для оперативного реагування на події в зоні проведення операції Об’єднаних сил, зокрема на лінії розведення сил і засобів,   на засіданні Комітету було запропоновано здійснити робочу поїздку у район проведення ООС у п’ятницю 29 листопада 2019 року.

Також на засіданні Комітету був представлений новий член Комітету - народний депутат України Требушкін Руслан Валерійович.